Večna časovna stiska …

Služba, kuhanje, pospravljanje in urejanje stanovanja, plavanje, planinarjenje, delavnice, pisanje, druženje s prijatelji, negovanje partnerskiega odnosa, branje knjig o zeliščih in začimbah, naravnem zdravljenju, različnih energetskih tehnikah, zdravi prehrani in še skoraj vsak teden nekaj novega, kar me zanima. A kaj, ko ima dan samo 24 ur. Vsem bi rada enakovredno posvečala pozornost, pa nikakor ne najdem pravega ravnovesja. Vedno znova se zalotim, da zaradi preusmerjanja energije v določene projekte zanemarjam ostale. Kar ni prav.


Čas

Bolj, ko se moje čakre čistijo, bolj se prebuja ustvarjalnost v meni in vedoželjnost, kjer že razmišljam o času, ki ga bom preživela ob nabiranju znanja in izkušenj. A kam naj stlačim vse – ne v 24 ur, ampak v teden dni?
Po naravi sem organiziran tip, stvari si vnaprej planiram in se po najboljših močeh trudim držati plana. Trudim, saj mi vedno zmanjka časa za realizacijo in potem pričnem s prelaganjem stvari na jutri, pojutrišnjem, na naslednji teden. Ko zaznam, da sem v zaostanku ali da imam do določenega termina še ogromno stvari za narediti, me zgrabi panika, ko bi najraje vse naredila takoj.

V takih stanjih se pričnem takoj jeziti nase, ker nisem opravila vsega, kar sem si zadala in si očitati, da sem se slabo zorganizirala. Ko si vzamem čas, da ozavestim, kaj se skriva za paniko in jezo, ki jo stresam nase, spoznam, da so zadaj vzorci prepuščanja, kjer sem navkljub svoji organiziranosti dovolila, da se mi v delovanje potihoma a učinkovito prikradejo misli “ne bo mi uspelo, saj ni tako pomembno, eh, bo že, saj je jutri še en dan” in podobno. Takšno odlašanje se prične lahko že zjutraj, ko imam namero, da vstanem eno uro prej, da za vstop v nov dan z energijskimi tehnikami in kratko meditacijo najprej posvetim nekaj časa sebi. Ko se to ne zgodi in čas, ki bi ga namenila sebi, sladko prespim, naredim popoldne, ko imam že druge stvari in izrinem ven nekaj drugega in tako se iz dneva v dan nabira odvečna energija, ki se spreminja v odvečni potencial, ta pa v paniko.

Vem in zavedam se, da imam časa več kot dovolj za vse stvari, ki si jim želim posvetiti na način, da  zaradi enega področja ne bodo trpela še ostala področja mojega življenja. Usklajevanje je težko, predvsem pa je naporna slaba vest ob neizpolnitvi svojega plana, kjer grem lahko tudi tako daleč, da kakšno področje popolnoma zanemarim. Predvsem se posvečam soočanju z vzroki, ki se skrivajo za mojim prelaganjem, odlašanjem, prepuščanju in popuščanju odločenosti in namere, ki si jo sprva zadam. Pri tem so mi v pomoč tehnike za dvig energije ter jačanje pleksusa, s čimer si okrepim voljo, moč in zavest. Še dobro, da jih imam, sicer ne vem, kje bi se me držala glava.


VEČ VSEBIN: