Čas za sveže začetke

Ne glede na to, kaj si želite ali kakšni so vaši cilji – pravi čas, da kaj spremenite v svojem življenju, je danes, ta trenutek.


Navdih poiščite v naravi

Če želite iz svojega življenja odstraniti vso navlako, ki vam pije energijo in vam jemlje veselje, pojdite v naravo. Tam vas čaka tisti pravi navdih, kako se lotiti življenjskih sprememb. Naj vas navdihne prebujajoče se sonce, naj vas jutranja zarja napolni z upanjem. Opazujte, kako ptice pletejo gnezdo – ne ustavijo se, dokler gnezdo ni končano. Ob vsem tem se zavedajte, da se čisto vse spreminja – ves čas. In nič drugače ni z vašim življenjem.

Obkrožite se z ljudmi, ki so vredni zaupanja – in jim povejte, kaj si želite doseči

To, da ljudem poveste, kaj želite doseči, vam lahko vlije dodatno motivacijo. Lahko iščete novo službo, želite prenehati kaditi ali se več gibati. Ko ljudje stopimo skupaj, imamo veliko moč in lahko dosežemo marsikaj – tudi vam bo uspelo s pravo podporo in spodbudo.

 Novi začetki

Zagrizite v izziv

Izzivi so nekaj najbolj naravnega v življenju. Izzivi nas naredijo močnejše, vztrajnejše, bolj modre. Če se vam izziv kdaj zdi prezahteven, samo spremenite svoj odnos – nikar se ne ustavite in ne obupajte. Osredotočajte se na končni cilj – cilj, ki si ga tako zelo želite.


Razmislite, kako boste prišli do cilja

Veliko ljudem je všeč nek red. Morda vam bo v pomoč, če si boste izdelali urnik ali naredili natančen načrt, kako priti do cilja. Vsak teden lahko morda naredite seznam ciljev in vsak dan poskrbite za to, da jih v največji možni meri uresničite. Tako cilji naenkrat niso več nekaj oddaljenega, ampak so tukaj in zdaj. Želena sprememba naj bo za vas na prvem mestu. Svoje življenje začnite živeti tako, kot si želite. In ne pozabite se vsak teden nagraditi za doseženo. Tako boste še naprej ostali motivirani.

Zavedajte se pozitivnih sprememb

Znebite se negativnih vzorcev, saj vas ti zagotovo ne bodo nikoli pripeljali do tako želenega cilja. Namesto tega svoje življenje raje napolnite s pozitivnimi vedenjskimi vzorci, s pomočjo katerih boste vsak dan bližje uresničitvi želja. Razmislite, kaj bodo želene spremembe prinesle v vaše življenje, kaj se bo zaradi njih spremenilo, kako se boste spremenili vi. To je zelo pomembno, saj na tak način želenim ciljem damo še večjo težo in smo še bolj zavzeti na poti njihovega uresničevanja.

Predstavljajte si sebe na koncu tega popotovanja

Poskusite si predstavljati sebe takrat, ko boste dosegli želeni cilj – kako ste videti, kako se počutite, kako vas gledajo drugi, predvsem pa, kako živite zdaj, ko ste prišli na cilj. Zaprite oči in si predstavljajte želeni cilj – dosegli ga boste le tako, da boste spremenili slabe in neproduktivne vedenjske vzorce. Tovrstna vizualizacija vam bo pomagala, da boste pri uresničevanju svojih ciljev še bolj zavzeti. Pri tem pa ne pozabite, da že s sedanjimi dejanji tlakujete pot želenim spremembam. Spremembe se dogajajo v sedanjosti, ne v prihodnosti.

Ponotranjite želeno spremembo

Si morda želite, da bi bilo vaše življenje polno sreče in veselja, vendar pa ste hkrati vpeti v nezdrave medosebne odnose, v katerih niste deležni prave podpore in razumevanja. Ne zadovoljite se s polovičnimi rešitvami – te vas ne bodo pripeljale do želenega cilja. Kadar se znajdete na razpotju, se opomnite, kaj so tiste vaše resnične želje, sanje, cilji. Tako bo izbira poti spet lažja.


Živite z mislimi in dejanji, ki vam dajejo moč in pogum ter pustite ob strani tiste, ki vam samo jemljejo voljo in energijo. Kadar ste v dvomih, se vprašajte, ali določeno dejanje ali vedenje podpira vaše sanje, vašo spremembo. Odgovor na to vprašanje vam bo pomagal sprejeti bolj zdrave odločitve.

VEČ VSEBIN: