Bučni sladoled

Ste že poskusili narediti sladoled iz bučk?


Bučni sladoled

Sestavine za 6 oseb:

  • 250 do 300 ml posnetega mleka
  • 1 do 2 jajci
  • 80 g rjavega sladkorja
  • 140 g bučnega pireja
  • čajna žlička vaniljine esence
  • pol žlice mletega ingverja
  • pol čajne žlice mletega cimeta
  • ščep mletega muškatnega oreha
  • ščep soli

Priprava: mleko zavremo. V primerno veliki skledi stepemo jajca in sladkor. Postopoma primešamo vroče mleko. Dodamo bučni pire in ostale sestavine. Maso dobro premešamo in postavimo v hladilnik, da se ohladi. Ohlajeno maso zamrznemo v strojčku za pripravo sladoleda po navodilu proizvajalca.
Nasvet: domačemu bučnemu sladoledu lahko izboljšamo okus z dodatki, kot so suho sadje (rozine, brusnice, marelice), praženi mandlji, orehi ali lešniki.
Porcija sladoleda na osebo vsebuje približno: 8 g beljakovin, 24 g ogljikovih hidratov, 2 g maščobe in 140 kilokalorij.