Bodite zadovoljni vsak dan

Januar je čas, ko ljudje natančno ne vedo kaj bi počeli. Karikirano rečeno bi moral biti čas izpolnjevanja novoletnih zaobljub, pretiranega telovadenja in zdravih diet. V takem času se moramo ljudje še posebej potruditi, da ostanemo zadovoljni in srečni, saj je slednje odvisno samo od nas samih. Odkrijte, kako s preprostimi ukrepi dvignete svoje razpoloženje.


Kako biti zadovoljna vsak dan

Izpolnite novoletno zaobljubo

Če ste si pred novim letom zadali cilj, da naredite nekaj nenavadnega, ne sedite doma in se ne sprašujte ali ste sposobni, ampak se potrudite, da boste stvar čim prej izvedli. Stopite iz cone osebnega udobja in poizkusite nekaj novega, kar ste si zadali. Na začetku vam bo morda neprijetno, ampak zagotovo boste potem bolj srečni in bo v vaše življenje prineslo veliko zadovoljstvo.

Ljubite in imejte radi

Družini, partnerju, kužku ali prijateljem pokažite, da jih imate radi. Čeprav nam novodobni guruji to govorijo na vsakem koraku, vseeno ne pozabite na ljubezen. Zjutraj se namesto popečenih kruhkov za zajtrk stisnite h partnerju, obiščite družinske člane ali pa odidite na sprehod s svojim štirinožnim prijateljem. Taka dejanja telo spodbudijo k tvorjenju endorfinov, »dobrih« možganskih spojin in zniževanju ravni stresnega hormona kortizola.

Osredotočite se na sedanjost

Osredotočenje na tukaj in zdaj – stanje »zavedanja« – vam lahko pomaga v boju zoper tesnobo in depresijo. Če se boste osredotočili na sedanjost, boste lažje opustili skrbi, povezane s preteklostjo in prihodnostjo. Če osredotočanje na sedanjost zavestno vadite pol ure na dan, se stres zmanjša, to pa omogoča lažje soočanje z življenjem.


VEČ VSEBIN: