Aspirin odpravlja tudi mozolje in prhljaj

Aspirin že več kot sto let pomaga pri različnih zdravstvenih tegobah, ampak te tablete so lahko uporabne tudi v kopalnici in celo na vrtu.


Aspirin

Zdravje in lepota

Če želite, da se vam mozolji ali akne hitreje pozdravijo, dva aspirina zmešajte z majhno količino vode. Mešanico nanesite na prizadeta mesta, pustite, da se posuši, in sperite s toplo vodo. Mešanica vode in aspirina bo z obraza uspešno odstranila odmrle celice, zato jo lahko uporabite kot piling. Če vas je pičila žuželka, naredite podobno: aspirin raztopite v vodi, mešanico pa nato razpršite po piku.

Z aspirinom lahko uspešno odstranite tudi madeže trave in cigaret z dlani. Aspirin zdrobite in ga zmešajte s sokom limone. Z mešanico namažite umazane roke in le še opazujte, kako madeži izginjajo.
Aspirin učinkuje tudi na prhljaj in srbečico na glavi. Šampon v dlani zmešajte z aspirinom, vse skupaj nanesite na lasišče, počakajte dve minuti, nato pa ponovno nanesite šampon in lase sperite s toplo vodo

Na vrtu

Kakovost prsti na vrtu lahko izboljšate, če jo vsake toliko malce zalijete vodo, v kateri ste raztopili aspirin. Če želite posaditi vrtnice, lahko njihove korenine nekaj ur pred sajenjem namakate v mešanici vode in aspirina, če želite rezanemu cvetju podaljšati življenje, pa v vazo z vodo preprosto dodajte en aspirin in rože bodo cvetele dlje.


VEČ VSEBIN: