Angelina Jolie je postala profesorica

Znana hollywoodska igralka Angelina Jolie je postala gostujoča profesorica na priznani univerzi London School of Economics (LSE). Predavala bo podiplomskih študentom.


Angelina Jolie

»Veselim se, da bom učila študente, se od njih učila tudi sama in z njimi delila lastne izkušnje iz sodelovanja z vladami in Združenimi narodi,« je povedala 40-letna zvezdnica filmskih platen potem, ko je postala gostujoča profesorica na eni najboljših univerz na svetu.

Joliejeva se bo predavanjem v Centru za ženske, mir in varnost na LSE pridružila Williamu Hagueu, nekdanjemu britanskemu ministru za zunanje zadeve. Predavala bo študentom, ki v Centru opravljajo podiplomski študij. »Vesela sem, da začenjam na tem podiplomskem programu. Upam, da bodo tudi druge akademske ustanove sledile temu zgledu, saj je pomembno, da se razširi razpravo o tem, kako okrepiti pravice žensk in končati nekaznovanje za kazniva dejanja, ki nesorazmerno vplivajo na ženske, kot je spolno nasilje,« je povedala.

Na podiplomskem študiju, kjer bo predavala znana igralka, lahko študenti obiskujejo module »Ženske, mir in varnost«, »Spol in militarizacija« in »Spol in človekove pravice«.


VEČ VSEBIN: