Andrew Lincoln odhaja

Pa menda ja ne! Pripravite se na slovo od Ricka Grimesa. Andrew Lincoln, ki je od uvodne epizode nastopal v priljubljeni seriji Živi mrtveci, bo to zapustil po prihajajoči deveti sezoni. Še slabša novica: v njej bo nastopil v samo nekaj epizodah. Ni sicer znano, ali bo Rick umrl, čeprav vsi, ki serijo gledamo, vemo, da v njej brez posebnih težav ubijejo tudi najbolj priljubljene like. Saj se spomnite, da smo se v osmi sezoni morali posloviti od Rickovega sina Carla (Chandler Riggs), ki je umrl zaradi ugriza živega mrtveca. Šok je bil toliko večji, ker je Carl v stripih, ki so navdihnili serijo, še vedno živ.


Andrew Lincoln

Zdaj go glavni Daryl

Menda naj bi glavno vlogo prevzel Norman Reedus, se pravi njegov lik Daryl. A kaj se bo potem zgodilo z Rickovo hčerko, malo Judith?

Andrew pa ni edini, ki zapušča Žive mrtvece, saj bo Lauren Cohan, ki igra Maggie, dobila čisto svojo serijo z naslovom Whiskey Cavalier in jo bomo videli v samo prvih šestih delih nove sezone. Če bo Whiskey Cavalier preživel oziroma če bo gledanost dovolj dobra, da bo studio naročilo celotno sezono, se bo verjetno potrebno posloviti tudi od Maggie.

Osma sezona se je aprila zaključila z zmago nad Neganom (Jeffrey Dean Morgan), čeprav je ta ostal živ zahvaljujoč Ricku, ki se je odločil, da mu prizanese, nad čemer Maggie, ki ji je Negan ubil moža Glenna, niti malo ni bila navdušena. Ob koncu zadnje sezone so dali slutiti, da si bosta v naslednji skočila v lase prav dosedanja prijatelja Rick in Maggie. Očitno se vse skupaj za enega ali drugega ali oba ne bo dobro končalo.


Še drugi šokantni odhodi

Resnici na ljubo je treba dodati, da Živi mrtveci v zadnji sezonah niso več tisto, kar so bili v prvih, in brez Ricka bodo po vsej verjetnosti še izgubili na priljubljenosti (se pravi gledanosti). Že samo Neganovi dolgovezni samogovori so marsikoga spravili ob živce. Če pa že ne ob živce, smo se pa ob njih grozovito dolgočasili.

V zadnjem času so se na presenečenje gledalcev od priljubljenih serij poslovili še nekateri drugi igralci. Grace Park in Daniel Dae Kim sta po sedmih sezonah odšla iz Hawaii 5-0 (menda zato, ker jim producenti niso hoteli povišati plače, da bi bila ta vsaj približno na nivoju nujnih soigralcev), Sophia Bush je zapustila Chicago PD, Michael Weatherly in Pauley Perrette pa Preiskovalce na delu. Vsaj za Michaela se je ta poteza izkazala za dobro, saj je dobil novo serijo, Bull, ki je zelo uspešna, in jo snemajo že dve sezoni.

VEČ VSEBIN: