Ananas pomaga pri zdravstvenih težavah

Ananas vam lahko pomaga pri številnih zdravstvenih nevšečnostih. Vseeno pa je treba z uživanjem tega sadeža ravnati pravilno. Nezrel ananas je težko prebavljiv. Lahko povzroči tiščanje v želodcu, pomanjkanje okusa in občutek težkega jezika, zato ga jejte previdno. Nikoli ga ne jejte zgodaj zjutraj na prazen želodec. Razburil bo želodec in povzročil kislino. Mleka in mlečnih izdelkov ne uživajte dve do tri ure pred in po tem, ko ste pojedli ananas. Nosečnicam ne priporočajo jesti nezrelega ananasa, saj lahko povzroči splav.


Ananas za zdravje

  1. Približno uro in pol pred obrokom lahko spijete kozarec ananasovega soka s ščepcem črnega popra in ščepcem soli. To stimulira prebavne encime in poveča lakoto. Ananasov sok, pripravljen na ta način, bo še posebej pomagal, če boste obedovali meso.
  2. Ananasov sok pomaga olajšati zaprtje.
  3. V primeru prebavnih težav, slabosti ali driske se lahko postite in pijete zgolj eno skodelico soka sladkega ananasa s ščepcem ingverja, črnega popra in pol čajne žličke organskega sladkorja. To spijte trikrat dnevno.
  4. V primeru napihnjenosti v trebuhu poskusite spiti eno skodelico ananasovega soka s ščepcem ažgona.
  5. Pri glistah poskusite uro po obroku pojesti štiri kose ananasa s ščepcem črnega popra in kamene soli. To bo pomagalo uničiti gliste, kvasovke in amebe.
  6. Zunanji nanos tople ananasove kaše na obolelo mesto lahko prinese olajšanje pri hemoroidih.
  7. V primerih izjemno srbečega ekcema v kožo na obolelem mestu vtrite svež ananasov sok, da ustavite srbenje.
  8. Pri pekočem uriniranju pomaga en kozarec ananasovega soka s pol žličke naravnega ali grozdnega sladkorja.
  9. V primerih zasvojenosti z nikotinom zaradi pogostega kajenja lahko pri odvajanju od kajenja pomaga žvečenje majhnih koščkov ananasa s pol čajne žličke medu.

Več o ananasu in njegovih pozitivnih učinkih pri odpravljanju celulita si preberite TUKAJ.

VEČ VSEBIN: