Ali veste, da nekatere naprave lahko pomagajo uspavati otroka?

Mnogo dojenčkov ima probleme s spanjem, saj nikakor nočejo zaspati. Enakomerne vibracije električnih naprav dokazano nekatere med njimi hitro zazibljejo v spanec. Tudi učenje oziroma pomnjenje gre nekaterim ljudem precej hitreje od rok, če imajo zraven prižgan ventilator, saj ta ustvarja nek ritem, stvari pa jim grejo potem precej hitreje v glavo. Nekateri ljudje dojenčke in majhne otroke z avtom vozijo okrog bloka, dokler ne zaspijo, potem pa jih odnesejo v posteljo. Preverite, kaj še lahko storite, če vaš otrok nikakor noče zaspati. Še prej se jasno prepričajte, da težava ni zdravstvene narave.


Kako uspavati dojenčka

Prižgite sesalec

Ko boste dali otroka spat, združite prijetno s koristnim in posesajte stanovanje. Enakomeren zvok nekatere dojenčke uspava. Če s sesalcem ne boste dosegli namena, si lahko še operete lase, nato pa si jih z električnim sušilnikom za lase posušite.

Prižgite radio

Prižgite radio in poiščite signal med dvema radijskima postajama, ki šumi. Jakost zmanjšajte do minimuma in opazujte svojega otroka. Tako imenovano belo šumenje otroka pogosto hitro umiri in zaziblje v sen. Tudi zgoščenka, na kateri je posneto rahlo padanje dežja, pride v poštev. Raziskujte in prej ko slej boste našli pravi zvok za svojega malčka.

Vklopite pralni stroj

Tudi perilo lahko operete, saj se vam ga verjetno, glede na to, da imate dojenčka, nabere precej. Otrok naj seveda ne bo v istem prostoru, saj bo jakost tresljajev prevelika, vseeno pa pustite vrata odprta in opazujte, kaj se zgodi. Morda boste ugotovili, da vaš otrok pravzaprav najbolj sladko spi, medtem ko vi postorite vsa najnujnejša gospodinjska opravila.


VEČ VSEBIN: