Afirmacije nam pomagajo v vsakdanjem življenju

Se sprašujete kaj so to afirmacije? Nekaterim je ta izraz bolj ali manj znanj, drugi boste o tem danes brali prvič. Afirmacija je pravzaprav vse kar rečemo in tudi to kar mislimo. Afirmacije so lahko pozitivne ali negativne. Moj namen je govoriti zgolj o pozitivnih afirmacijah.


Začnite uporabljati afirmacije

Zakaj so afirmacije tako koristne in kako sploh delujejo? Verjamem, da je vse kar se nam v življenju dogaja povezanih s tem, kaj mislimo o sebi, drugih, in našem življenju na sploh. Življenje, ki ga živimo je odsev naših misli.

Afirmacije

To nenehno premlevamo. Dan za dnem. Uro za uro. Vsako minuto. To nas zaznamuje, oblikuje naše prepričanje, način obnašanja, nas naredi zdrave ali bolne, uspešne ali neuspešne. Prva misel, ko se zjutraj zbudite naj bo lepa in prijazna. Do vas in okolja. Na nočni omarici imejte pripravljen list z lepimi mislimi: »Zahvaljujem se za spokojno noč. Hvaležen/a sem, da sem se dobro naspal/a in spočil/a. Danes je čudovit dan. Name čakajo same lepe stvari. »

Očistite svoje misli

Afirmacije vam bodo pomagale pri vsakdanjih obredih in opravilih. Ko si umivate obraz se glejte v ogledalo in nadaljujte z lepimi mislimi. Izgovarjajte si jih na glas: » Sem poln/a novih idej. Odlično zaslužim. Oh, kako čudovito je to življenje. » In tako v nedogled. Ves dan komunicirajte sami s sabo. O sebi in drugih gojite zgolj lepe misli.


Razmislite, kakšnim mislim ste do zdaj posvečali večino časa. Zapišite si te misli in jih primerjajte s tem, kaj se vam zrcali navzven.

Pogumno vam lahko rečem. Misli je možno spremeniti. Vztrajajte pri pozitivnih in zunanji svet bo odraz vašega notranjega razmišljanja.

Kako nam afirmacije lahko pomagajo?

Afirmacije so nam lahko v veliko pomoč v vsakdanjem življenju. Z afirmacijami lahko spremenite svoje misli. Ko spremenite svoje misli, se vam bo spremenilo tudi življenje. S pomočjo afirmacij si ustvarite svet, v katerem bi radi živeli. Verjemite v to, da se vam s ponavljanjem teh besed življenje že spreminja. Ne bo šlo iz danes na jutri. Če ste določene misli ali vzorce v sebi negovali leta in leta, ne pričakujte sprememb čez noč. Vztrajno jih ponavljajte, tudi večkrat na dan in vaše življenje bo začelo dobivati nove razsežnosti. Najprej si napišite kaj želite. Brez zadržkov kot da pišete domišljijski spis. Nato si ta svet predstavljajte, ga občutite in začnite živeti. Predstavljajte si svoje življenje. Kakšnega si želite imeti? S kom se želite družiti? Kakšna je vaša idealna služba, partner, dom, sosed….

Lahko se vam zgodi, da boste afirmacijo redno ponavljali, a boste razočarani. Mislili boste, da ne delujejo. Delujejo. Pomembno je, kakšna misel se vam sproži v ozadju, ko afirmacijo ponavljate. Pojavijo se lahko misli kot so: »Saj to sploh ni res. Lažem sam/a sebi. Ne zaslužim si. Nikoli mi ne bo uspelo…« V tem primeru afirmacija res ne deluje, saj negirate pozitivnost prvotno izrečenega. Pomembno je, da v besede iskreno verjamete, da ob tem občutite pozitivne vibracije kot so radost, ljubezen, veselje, srečo…Takrat afirmacija začne delovati.


Afirmacije za boljšo prihodnost

Morda se boste vprašali, kako naj si govorite, da imate čudovito življenje, partnerja, službo… če temu ni tako. Afirmacije segajo preko sedanjosti v želeno prihodnost. Z besedami, ki jih izgovarjate zdaj. Uporabljajte sedanjik. »Sem čudovit/a…« Ne uporabljajte besed: »Nočem slabo zaslužiti« ali Nočem biti več bolan/a. Zamenjajte jih za »Odllično zaslužim ali Kipim od zdravja.«

Vztrajajte vse dokler v besede ne začnete verjeti. Ko verjamete, se vam začnejo pojavljati občutki veselja in radosti. Šele takrat afirmacije začnejo delovati. Želeno življenje se prične manifestirati tudi v materialnem svetu. Za konec zelo pomembno: Nič se ne zgodi iz danes na jutri. Vse spremembe potrebujejo svoj čas in vztrajnost.

Preberite tudi: Soočite se s spremembami v vašem življenju

VEČ VSEBIN: