Adele letošnja Billboardova top izvajalka

Tik zatem, ko je luč sveta ugledal njen najnovejši videospot, je Adele v soboto zvečer domov odnesla nagrado za top izvajalca, ki jo podeljuje Billboard Music Awards. Letošnja podelitev se je odvijala v Las Vegasu.


Adele
Adele letošnja Billboardova top izvajalka.

Izvajalka mega uspešnice “Hello”, ki je na prizorišču dogajanja ni bilo, zato nagrade tudi ni osebno prevzela, je premagala Justina Bieberja, Taylor Swift in The Weeknd. Zvezdnica se trenutno mudi na turneji, s katero tudi podira vse rekorde.

“Kako lepo je biti v vaši družbi,” je rekla Adele na videu v svojem govoru, “ravnokar se odpravljam na oder!”

Finalisti so izbrani na podlagi več meril, med drugim se upošteva prodaja plošč, število prenosov albuma oziroma singlov in količina predvajanja. Michael Jackson je v moški kategoriji sicer doslej prejel največje število nagrad, in sicer kar štirideset. Medc ženskami je na prvem mestu še vedno Janet Jackson s triintridesetimi zmagami. Lanskoletna Billboardova zmagovalka je bila Taylor Swift.


Kot se spodobi za tovrsten show, je bilo na letošnji podelitvi polno zvezdniških nastopov, začenši z Britney Spears, ki je izvedla nekakšen miks vseh svojih uspešnic. Britney je bila tudi letošnja prejemnica prestižne Billboardove nagrade Millenium, ki sta jo v preteklosti dobili tudi Beyoncé in Whitney Houston.

VEČ VSEBIN: