9 prehranskih režimov hollywoodskih zvezdnic

S čim se prehranjuje Gisele, da ima tako sijočo kožo? Od kje Madonni energija za vse te nastope že toliko let? Bodimo iskreni, vse nas zanima, kaj jedo zvezdnice svetovnega kova, da ohranjajo svoj stas.


Danes v svetu šovbiznisa ne primanjkuje lepih deklet, zato je zelo pomembno, kakšen življenjski slog si zbirajo zvezdnice, saj le-ta močno vpliva na njihovo telo, kožo in lase. Spodaj vam bomo opisali 9 prehranskih režimov najbolj znanih lepotic na svetu.

Gisele Bündchen

Brazilski supermodel se poslužuje zelo striktne diete. Njej in njeni družini (mož je mimogrede profesionalni športnik) kuha vse obroke najeti kuhar. V svojih recepturah ne sme uporabljati bele moke, jodirane soli in kupljene zelenjave pri podjetju Solano. Izogiba se krompirja, jajčevcev, paprikam ter paradižnikom.

Beyoncé

Beyoncé

Priznana pop pevka ugotavlja, da je težko popolnoma slediti veganski dieti, a v stresnih obdobjih se je poslužuje zelo resno. Pravi, da je potrebno najmanj en teden v mesecu uživati le hrano, ki ni živalskega izvora.


Madonna

Sedeminpetdesetletna pevka je vedno nasmejana ter polna energije. Vedno smo se spraševali, ali to izvira le iz njene telesne aktivnosti v obliki joge, pilatesa ter teka, ali se drži tudi kakšnega prehranskega režima. Gospa Ciccone že od nekdaj slovi po svojih ekstremnih odločitvah, zato pri dieti ne deluje drugače. Madonna se namreč izogiba pšenici, jajcem, mesu in mlečnim izdelkom. Vsak dan uživa veliko zelene zelenjave, veliko poje tudi morske zelenjave, t.j. različne vrste alg.

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow

Svetlolasa igralka je nekaj časa ugotovila, da je močno alergična na določena živila, zato se poslužuje diete predvsem iz zdravstvenih razlogov. Danes uživa hrano, ki temelji na nenasičenih maščobah. Odpovedala se je kruhu, rdečemu mesu, mleku, paradižniku, itd. Sama pravi, da obožuje različne smoothije. Če vas zanima, kaj točno je mlada mamica, si preberite njeno kuharsko knjigo, v kateri je opisala svoje najljubše recepte.

Victoria Beckham

Posh Spice je poskusila že veliko diet, a vendar je med njimi našla svojo najljubšo, katere se drži že nekaj let. Imenuje se akalna dieta. Temelj diete je ohranjati ravnovesje pH vrednosti v telesu med 7’35 in 7’45. Kako to dosega? V prehranski piramidi ima prednost zelenjava, odreka pa se rdečemu mesu ter sirom. Pravi, da prehrano nadgrajuje s pitjem velike količine vode.

Megan Fox

Megan Fox

Megan ima izklesano telo predvsem zaradi ogromne količine preživetih ur v telovadnici. A to ni vse. Pravi, da poje pet obrokov na dan. V njih najdemo pet elementov: zdrave maščobe, voda, vitamini, puste beljakovine). Obroke pa si skuha v petih minutah. Kar si je potrebno zapomniti, je torej trikrat pet: pet obrokov s petimi elementi v petih minutah. Foxova je očitno pravi »masterchef«.


Katy Perry

Navihana Katy je ljubiteljica gob, zato si je omislila posebno dieto, ki se je po našem mnenju ne poslužuje prav veliko ljudi. Imenuje se »M-plan«. Dieta zagotavlja zgubljanje maščobe na nogah, trebuščku ter rokah, ohranja pa velikost prsi. Najmanj dva tedna morate kosilo ali večerjo zamenjati z obrokom sestavljenim iz gob. Gobe vsebujejo veliko proteinov in nas nasitijo, zato so primerno živilo za tiste, ki želijo dolgo ostati siti, kljub temu pa nimajo veliko kalorij. Te diete se je lotila tudi Kelly Osbourne.

Drew Barrymore

Igralka se navdušuje nad detox programom, ki ga je napisal ameriški nutricionist Kimberly Snyder. Program zahteva vsakodnevno pitje zelenjavnih smutijev, zato igralka najmanj enkrat na dan zaužije zeleno vitaminsko bombo.

Kylie Jenner

»Mala Kardashianka«, kakor ji pravijo, obožuje hrano in sovraži diete. Sliši se precej znano, kajne? Vseeno pa živi v družini, ki je stalno pod pritiski javnosti, zato se vse sestre vsaj načeloma držijo določenih prehranskih režimov. Kylie že od malega trpi za netoleranco na laktozo. Preden je to ugotovila, je zgubila precej kilogramov, danes pa se hrani predvsem z beljakovinami, maščobami in zdravimi hidrati. Vsake toliko si privošči kakšno pregreho, saj je zelo svobodnega duha in se ne želi obremenjevati več, kolikor je potrebno.

Upamo, da ste dobili kakšno novo idejo za bolj zdrav način prehranjevanja, prihodnjo dieto ali pa enostavno za naslednji obrok, ki ga boste zaužili.


VEČ VSEBIN: