Šest preprostih vaj proti napihnjenosti

Predstavljamo vam 6 vaj, ki odpravljajo napihnjenost, izboljšujejo prebavo in zmanjšujejo obseg trebuha. Izvajate lahko katero koli od opisanih vaj ali jih delate v serijah.


Napihnjenost

1. Kolena na prsnem košu

Lezite na hrbet in imejte iztegnjene roke in noge. Vdihnite in počasi začnite premikati kolena proti prsnemu košu. Kolen se oklenite z rokami. Če lahko, objemite piščali s podlaktmi in se držite za komolce. Hrbet in lopatice imejte vzravnane in se z njimi dotikajte tal. Trtico poskušajte pritisniti k tlom. V tem položaju ostanite 1 minuto. Ves čas dihajte počasi.

2. Sedeč zasuk hrbtenice

Prvi način

Usedite se na tla, med trupom in iztegnjenimi nogami naj bo kot 90 stopinj. Počasi pokrčite desno koleno in se v bokih obrnite v desno. Z levim komolcem ohranjajte ravnotežje. Poskusite se zasukati čim bolj, dokler gre brez bolečine. Tako ostanite 30 sekund in se počasi vrnite v prvotni položaj. Ponovite na drugi strani.

Drugi način

Če je prvi način pretežek ali neudoben, sedite na tla s prekrižanimi nogami. Obrnite se v desno in se zasukajte, kolikor gre. Tak položaj držite 30 sekund, počasi se vrnite v začetni položaj in ponovite na drugi strani.


3. Položaj stola

Stojte vzravnano s stopali v širini ramen in nožnimi prsti naravnost. Znižajte boke, kot bi se želeli usesti na stol, in stegnite obe roki nad glavo. Prsni koš držite visoko in ramena nazaj, stran od ušes. Tako zdržite 1 minuto in ves čas dihajte počasi.

4. Rastoč položaj

Stojte vzravnano, stopala imejte skupaj, roke ob telesu. Z desno nogo stopite velik korak nazaj. Pokrčite levo koleno in iztegnite roke navzgor in nazaj – tako, da odprete prsni koš. Roke počasi premaknite na začetno točko in se vrnite v začetni položaj. Ponovite z drugo nogo.

5. Most

Uležite se na hrbet, kolena imejte pokrčena in stopala na tleh. Stopala so narazen v širini bokov. Dvignite boke ravno navzgor. Pod telesom sklenite roke in jih pritiskajte ob tla. Čutite, kako se odpirajo boki. Položaj držite 1 minuto in pri tem globoko dihajte.

6. Noge ob zidu

Ulezite se na hrbet z zadnjico ob zidu. Noge stegnite ob zidu, roke imejte položene na tleh, z dlanmi navzdol. V položaju ostanite 1 minuto in ves čas dihajte globoko in počasi.


VEČ VSEBIN: