6 naravnih sestavin za občutljivo kožo

Imate občutljivo kožo in le stežka najdete ustrezno kremo? Poiščite tako, ki vsebuje spodnje naravne sestavine, ki odlično varujejo kožo pred zunanjimi vplivi.


Tudi, če na kozmetičnem izdelku piše, da je primeren za občutljivo kožo, temu v praksi pogosto ni tako, saj je koža po njegovi uporabi razdražena. Poglejte, katere so po mnenju lepotnih strokovnjakov najboljše naravne sestavine, ki so primerne celo za najbolj občutljivo kožo.

Naravne sestavine za kozo

Koloidna ovsena moka (fino mleta)

Naši predniki so že pred stoletji uporabljali ovseno moko v kozmetične namene, saj so ugotovili, da na kožo deluje pomirjevalno. Kasneje so znanstveniki to potrdili z ugotovitvijo, da ima ovsena moka naravne antihistaminske aktivne sestavine – avenantramide, ki v kombinaciji z beta-glukani, ki spodbujajo delovanje imunskega sistema in ščitijo občutljivo kožo.

Alantoin

To sestavino pogosto pridobivajo iz gabezove korenine. Alantoin pospešuje naravno telesno sposobnost samoceljenja in pripomore k temu, da občutljiva koža postane bolj tolerantna do zunanjih vplivov.


Bisabolol

Alfa-bisabolol je naravna sestavina, ki se nahaja v rastlini, ki je izjemno priljubljena v kozmetiki – v kamilici. Prav zaradi tega elementa si je kamilica ustvarila ime koži prijazne rastline s protivnetnimi učinki.

Vitamin E

Noben negovalni kožni obred ni popoln brez zadostne »doze« antioksidantov. Vitamin E je odličen antioksidant za občutljivo kožo, saj pomaga povečati njeno prožnost in jo tako zaščiti pred agresivnimi vplivi iz okolja.

Olje šipkovih semen

Ker vsebuje ogromno maščob omega-3 in omega-6, olje šipkovih semen nudi vsa hranila, ki jih koža potrebuje za obnavljanje. Če temu prištejemo dejstvo, da vsebuje vitamin A, ki deluje proti staranju, je šipkovo olje resnično idealna sestavina kozmetičnih izdelkov.

Cinkov oksid

Cinkov oksid je mineral, ki igra pomembno vlogo pri procesu celjenja kože. Pogosto ga uporabljajo v kremah za otroke, saj kožo varuje pred nastankom izpuščajev, ki so pogosti predvsem pri občutljivem tipu kože.


VEČ VSEBIN: