5 živil, ki zvišujejo libido

S pravilno izbiro hrane lahko izboljšamo svoje spolno življenje. Preverite, katera živila zvišujejo libido – če bi radi »zbudili« vašo spolno slo, si jih privoščite čim večkrat.


Živila za večji libido

Jagode

Polne so antioksidantov, ki pospešujejo pretok krvi k vsem delom telesa, tudi k spolnim organom – zato so idealne za povečanje libida. Takoj na drugem mestu za jagodami so maline in borovnice, ki nam prav tako lahko pomagajo na poti do povečanega libida. Pred seksualno aktivnostjo si privoščite jagode v temni čokoladi – ta kombinacija je zelo znan afrodiziak, saj vsebuje kemikalijo feniletilamin, ki spodbuja tiste centre v možganih, ki so aktivni, ko se zaljubimo.

Avokado

Vsebujejo antioksidante, ki spodbujajo cirkulacijo krvi, ter enkrat nasičene maščobe, ki pripomorejo k zdravju srca in ožilja. Prav oslabljen pretok krvi, ki je posledica poškodovanih arterij, je namreč velikokrat glavni krivec za erektilno disfunkcijo. Avokado lahko uživate surov ali iz njega pripravite omako guacamole. Naredite jo tako, da zrel avokado pretlačite v gladko zmes ter ji dodate sesekljan strok česna, malo koriandra in limoninega soka. Mešajte, dokler niso vse sestavine dobro premešane.

Mandlji

So eno tistih živil, ki je dobesedno nasičeno s hranili, ki spodbujajo libido. Vsebujejo ogromno beljakovin, selena (lahko pomaga pri zdravljenju neplodnosti), cinka (spodbuja nastajanje moških spolnih hormonov) in maščobnih kislin omega 3 (skrbijo za zdrav pretok krvi). Odlično jih lahko uporabite v solatah ali si jih privoščite kar surove.


Zelena listnata zelenjava

Vsebuje ogromno kalija, ki skrbi za brezhibno delovanje mišic – tudi srca, ki je najpomembnejša mišica v našem telesu. Srce igra pomembno vlogo tudi pri spolnosti, saj dovaja kri v spolne organe. Ko se potimo, se z znojem iz telesa odvaja tudi kalij. Če nam ga primanjkuje, lahko oslabi pretok krvi in se pojavijo krči. Z uživanjem surove ali kuhane zelene listnate zelenjave lahko učinkovito nadomestimo izgubljen kalij. Večkrat jo lahko dodate tudi smoothijem.

Bučna ali sezamova semena

Eden najpomembnejših hormonov pri spolnosti je testosteron. Eden najbolj ključnih elementov, ki skrbijo za njegov nastanek, pa je cink. Ogromno ga vsebujejo bučna in sezamova semena – poleg obilice drugih hranil. Najbolje je, da jih uživate surove – v solatah ali smoothijih.

VEČ VSEBIN: