5 razlogov, ki kažejo na to, da ste v resnici veseli dežja

Bližajo se vse bolj deževni meseci in tu imate nekaj predlogov kako se boste prebili čez mesec ali dan kljub »grdemu« vremenu, če seveda potiho v temu še ne uživate. Kdorkoli pravi, da sovraži deževne dni, očitno ni dovolj časa preživel notri, ko je bil majhen. Deževni dnevi so super, tudi če ne marate skakanja po lužah! Lahko berete ob oknu, cel dan preživite v postelji v najljubši pižami, povrh vsega pa ste lahko še malo bolj leni, si vzamete več časa ko greste kam in za vse skupaj seveda kakopak krivite vreme.


Če ne veste ali ste srečni navkljub dežju ali ne, je tu 5 razlogov, zaradi katerih se potiho veselite dežja.

Deževne dni

1. Dež kot legitimen razlog da ostanete doma

Že tako ali tako se vam ni dalo družiti z ljudmi, se oblačiti, umivati lase in zob, ko pa ste si ravno zaželeli pečenja piškotov. In ker je zunaj dež, lahko to povsem varno naredite, saj bodo ljudje razumeli. Zunaj le pada dež.

2. Poslušanje žalostnih pesmi

Vsi tisti zaprašeni CD-ji v vaši omari ali pa skladbe iz MP3-ja in telefona lahko na deževen dan zasijejo v svoji depresivni veličini. Ker lahko. Lahko se enostavno predajamo žalostni harmoniji, lahko pa smo žalostni, saj je velik črn oblak tam zunaj odlična prispodoba za naše počutje. Občutje žalosti ni popolnoma nič slabega. Je čustvo, ki ga lahko izrazimo in deževen dan je idealen za to. Sicer pa za vsakih črnim oblakom in nevihto, vedno posije sonce.


3. Naročanje hrane domov

Ker zunaj pada dež, si lahko brez slabe vesti privoščite kalorično pico in se skupaj z njo poveselite.

4. Udobna oblačila

Velika razvlečena pižama ali hlače čez popek so kot nalašč za ta dan.

5. Počutje vseh ljudi je enako

Ne počutite se pod pritiskom, saj so na deževne dni vsi slabovoljni. Je pa dobro, da vam na izgovor »ne počutim se dobro« in »ni mi do druženja«, ne bo nihče oporekal, saj se tako ne počuti niti nihče drug. In ta paradoks vas skrivoma osreči.

VEČ VSEBIN: