5 običajnih sanj in njihov pomen

Sanje ljudje že od nekdaj razlagamo, nekateri v to verjamejo, drugi ne. Psihologija s Carlom Gustavom Jungom na čelu je mnenja, da so sanje nezavedno, ki skuša priti v stik z  našo zavestjo, najsi gre za potlačene spomine ali skrite želje, ki si jih niti ne priznamo. Simbolni pomen sanj lahko razlagamo na več načinov, danes vam bomo opisali 5 običajnih sanj, ki jih tako ali drugače vsi poznamo, in najpogostejšo razlago zanje.


Sanje - pomen

1. Sanje o živalih

V živalskem kraljestvu se vse vrti okrog preživetja najmočnejšega. Če vas lovi plenilec, to navadno nakazuje na potlačena čustva, denimo strah, pred katerimi bežimo. Bodite pozorni na to, katera  žival se vam prikazuje v sanjah in razmislite, katerega človeka ali situacijo v vašem življenju bi utegnila pomeniti.Vprašajte se tudi, kako ste se v sanjah ob tej živali počutili. Vsaka žival ima svoj simbolni pomen, zato le pobrskajte po kakšni knjigi ali internetu in pridite stvari do dna.

2. Sanje o dojenčkih ali majhnih otrocih

Kadar se v vaših sanjah pojavi dojenček, ta najverjetneje simbolizira kar vas same oziroma otroka, ki se skriva v vas. Tovrstne sanje navadno odražajo podzavestno željo po brezpogojni ljubezni in podpori partnerja ali okolice. Lahko pa dojenček v sanjah simbolizira tudi rojstvo novih idej, nov začetek ali novo odprto poglavje v knjigi življenja.

3. Sanje o smrti

Ironično smrt v sanjah pomeni rojstvo v resničnem življenju. Smrt prijatellja ali bližnjega nakazuje na spremembo oziroma na tranzicijo med nekim koncem in novim začetkom. Če sanjate o nekom, ki je že umrl, tega verjetno še niste povsem sprejeli, to pa zdaj skušate procesirati prek sanj. Sanj o smrti se nikakor ne bojte, saj znajo biti naposled, ko se umirimo, nadvse blagodejne.


4. Padanje v sanjah

Ste se kdaj zbudili tesnobni, saj ste ravnokar padali nekam v globino? Gre za precej običajne sanje, ki so povezane s strahom pred izgubo. Morda se bojite, da boste izgubili službo, prijatelja ali partnerja, razmislite o tem in se s svojim strahom soočite.

5. Izpadanje zob

Kadar sanjate, da ste v sanjah izgubili svoje zobe, ki so kar na lepem popadali iz vaših ust, to pomeni, da se je v vas naselil strah pred izgubo kontrole. Morda se počutite, kot da vam vajeti uhajajo iz rok, svojega življenja pa več ne obvladujete. Pomirite se, vse težave so rešljive, le odločiti se moramo in z njimi spopasti.

VEČ VSEBIN: