5 nasvetov, ki vam bodo pomagali, da se znebite podočnjakov

Se tudi vi zbujate s temnimi kolobarji pod očmi, ki vas spravljajo v obup? Težava je res neprijetna, a ne nerešljiva. Za to ne potrebujete dragih kozmetičnih izdelkov, ampak večinoma zadostujejo že manjše spremembe vaših navad.


Podočnjaki

Izogibajte se prekomernemu vnosu soli in alkohola

Slana hrana in alkohol povzročata napihnjenost in dehidracijo, kar se lahko odrazi tudi na vaši koži. Zabuhlost, ki je pogosta spremljevalka podočnjakov, je lahko v veliki meri povezana prav z nepravilno prehrano. Sprememba prehrana lahko tako občutno ublaži vaše težave s prehrano in vam pomaga do lepše kože. Seveda pa se bo, če izločite alkohol in zmanjšate količino zaužite soli, izboljšalo tudi vaše celostno zdravje

Zvišajte svoje vzglavje

Dodatna blazina med spanjem bo poskrbela, da ne bo prihajalo do kopičenja tekočin okoli oči, kar pogosto privede do podočnjakov. Prenizka podlaga za glavo tako ni najbolj priporočljiva izbira, če so podočnjaki vaši stalni družabniki. Če ste bili doslej navajeni na zelo nizko vzglavje, boste imeli morda sprva nekaj težav, a zagotovo se boste že kmalu navadili na spremembo.

Na oči položite hladne vrečke čaja

Po kuhanju čaja ne zavrzite čajnih vrečk, ampak jih za približno 10 minut postavite v hladilnik. Ko se ohladijo, lezite in z njimi prekrijte oči. Tako boste ublažili otekanje, kar bo zmanjšalo obseg in intenzivnost podočnjakov.


Ne pozabite na redno odstranjevanje ličil

Se vam pogosto zgodi, da ste zvečer enostavno preveč utrujeni, da bi poskrbeli za (temeljito) odstranjevanje ličil? Morda so vaše težave s podočnjaki v veliki meri povezane prav s to navado. Poskrbite, da pred spanjem vedno očistite kožo na svojem obrazu. S tem lahko preprečite tudi prezgodnje staranje vaše kože.

Uporabljajte sončno kremo

Ljudje, ki imajo težave s podočnjaki, bi morali še posebej paziti na redno uporabo sončne kreme z dovolj visokim zaščitnim faktorjem. Pogosta izpostavljenost škodljivim sončnim žarkom lahko namreč privede do dodatne pigmentacije kože okoli oči, zaradi česar bodo vaše težave še večje.

VEČ VSEBIN: