4 naravne rešitve za ublažitev starostnih peg

Starostne pege je poimenovanje, ki se nanaša na potemnele dele kože, do česar pride zaradi prepogostega izpostavljanja soncu. Hiperpigmentacija je še posebej pogosta na predelu obraza in rok, včasih pa se pojavi tudi na nekaterih drugih delih telesa. Ker so težave značilne predvsem za ljudi po 40. letu starosti, se je za pojav uveljavilo ime starostne pege. Čeprav starostne pege načeloma niso nevarne, pogosto predstavljajo estetsko težavo.


Starostne pege

Na srečo pa vam je na voljo kar nekaj domačih pripravkov za ublažitev težav s starostnimi pegami. Tovrstne rešitve pa so tudi mnogo bolj prijazne zdravju od raznih belilnih pripravkov, ki jih lahko kupite v trgovinah. Z rednim izvajanjem ene od spodaj opisanih metod se lahko videz vaše kože občutno izboljša že v nekaj tednih.

Limonin sok

Citronska kislina, ki jo vsebuje limonin sok, poskrbi za naravno beljenje kožnih madežev  oziroma starostnih peg. Narežite limono na rezine, ki jih nato položite na starostne pege. Rezine limone pustite na koži približno 10 minut. Če boste postopek izvajali vsakodnevno, boste rezultate opazili po približno šestih tednih.

Rdeča čebula

Na obarvane predele kože lahko položite tudi rezine sveže rdeče čebule. Sok čebule, ki je rahlo kisel, prav tako pripomore k ublažitvi videza starostnih peg. Potemneli predeli bodo sčasoma postali svetlejši in se zlili z barvo vaše polti.


Jabolčni kis

Poleg številnih drugih možnosti uporabe je jabolčni kis zelo učinkovit tudi pri odstranjevanju starostnih peg. Priporočamo vam, da manjše količine jabolčnega kisa večkrat na dan nanesete na predele kože, kjer ste opazili starostne pege. Tudi pri tej metodi so učinki vidni po nekaj tednih rednega ponavljanja postopka.

Ricinusovo olje

Ricinusovo olje lahko prav tako nanesete neposredno na območje, kjer so se pojavile starostne pege, ena od možnosti pa je tudi ta, da ga predhodno zmešate z nekaj sode bikarbone. Pripravek pustite na koži približno 20 minut, nato pa se stuširajte z mlačno vodo.

VEČ VSEBIN: