3 preprosti nasveti, kako biti srečen v vsaki situaciji

Kultura v kateri živimo spodbuja prepričanje, da je užitek sinonim sreče. Mnenja se razlikujejo. Epictetus, filozof prvega stoletja je verjel, da se sreča začne in konča v mislih. Prav tako kažejo tudi sodobne raziskave. Albert Ellis, ki je razvil racionalno emotivno vedenjsko terapijo je ugotovil, da je sreča odvisna predvsem od posameznikovega pogleda na dogodek, ne od dogodka samega. Aristotel pa je verjel, da sreča ni občutek, kot na primer užitek, ampak je stanje, ki se ga doseže skozi krepostno in uravnoteženo življenje.


Nasveti za srečo

Težko je reči kaj nas naredi srečne, ampak vseeno obstajajo pravila, ki nam bodo pomagala, da življenje zajemamo z veliko žlico in si povečamo možnosti za doseg sreče.

Živite za trenutek

Živite v sedanjosti. Ne čakajte cel dan na jutrišnji dan, cel teden na vikend in celo življenje na srečo. Zaživite in ne razmišljajte preveč kaj se je in kaj se bo zgodilo. Uživajte v trenutkih, preden izginejo. Če jih boste izživeli v polni meri, bodo ti občutki ostali z vami, zakoreninjeni nekje globoko v vas.

Sreča je potovanje, ki zahteva trud

Če boste na vsak dogodek v življenju gledali, kot na upravičenega, glede na vaša dosedanja dejanja, se boste v slabih trenutkih še bolj zavedali razočaranja. Življenje je polno vzponov in padcev. Če bomo sprejeli padec dostojanstveno, bomo tudi vzpon doživeli bolj intenzivno. Sreča ni nekaj kar nam pripada, za njo se moramo boriti in ko smo srečni, biti hvaležni. S takim pristopom, se bomo tudi z razočaranji soočali lažje.


Prilagodite svoje dojemanje

Odnos do dogodkov v vašem življenju ima večji vpliv na srečno življenje, kot sami dogodki in okoliščine. Tudi če želite živeti srečno, morate imeti načrt in živeti od lastnih pričakovanj ter se ne podrediti drugim. Morda si nismo zbrali kart s katerimi smo prišli v igro, imamo pa lahko svoj način igre, s katerim lahko še vedno zmagamo in smo preprosto srečni.

Vas zanima tudi, zakaj ste nesrečni?

VEČ VSEBIN: