Arbitražno odločitev bodo spremljali v oddaji 24UR Arbitraža

V sredo in četrtek so v uredništvu oddaje 24UR pripravili posebne oddaje 24UR Arbitraža.


Od osamosvojitve naprej, v vrtiljaku neuspešnih poskusov, da bi dvostransko rešili vprašanje meje, je bila arbitraža zadnja stopnička v skrbi za dobrososedske odnose dveh prijateljskih, evropskih držav. Zdaj bo Haag podal eno najpomembnejših odločitev za Slovenijo in to odločitev bomo spremljali tudi mi z oddajo 24UR Arbitraža.

Voditelji 24ur

Prva oddaja 24UR Arbitraža, ki jo bo vodil Jani Muhič, bo že v sredo, 28. junija, od 22. do 23. ure. V četrtek, 29. junija, pa bodo dogajanje spremljali ves dan. Prva studijska oddaja 24UR Arbitraža, ki jo bo vodila Petra Kerčmar, bo od 13.30  do 16.30. Od druge ure bodo tako na zaslonih POP TV kot na spletni strani 24ur.com spremljali neposredni prenos s haaškega sodišča, vmes pa odločitve, predvidevanja in posledice še analizirali skupaj z gosti. Arbitražnemu dogajanju bo posvečena tudi večerna oddaja ob 20. uri, ki bo zaradi dogajanja trajala do 22.15, vodila pa jo bo Darja Zgonc.

»Ne zgodi se vsak dan, kaj dan, leta in desetletja, da se meja med dvema evropskima državama določa na novo. Vsekakor bo za Slovenijo četrtkova odločitev arbitražnega sodišča v Haagu zgodovinski dogodek, čeprav bo za Hrvaško to zgolj običajen dan. In ko se piše zgodovina, ji želimo biti tudi mi priča v vseh naših informativnih oddajah. Spremljali bomo sodbo neposredno v Haagu, na terenu bomo z ljudmi, ki se jih ta odločitev najbolj tiče, analizirali bomo posledice in poročali o prvih potezah, ki jih bo neposredno po odločitvi sprejel slovenski politični vrh,« je o arbitražnem dogajanju povedala Tjaša Slokar Kos, direktorica in odgovorna urednica informativnega programa.


Ekipa novinarjev bo dogajanje spremljala na kar sedmih lokacijah:

  1. Portorož – Jure Tepina
  2. Sečovlje – Piran – Jaka Vran, Tanja Volmut in Irena Joveva
  3. Zagreb – Petra Čertanc Mavsar
  4. Dolenjska – Martin Tomažin in Tjaša Dugulin
  5. Hotiza – Jana Ujčič in Danica Ksela
  6. Haag – Tea Šentjurc in Maja Sodja
  7. Ljubljana – Suzana Perman, Anže Božič in Katarina Matejčič

VEČ VSEBIN: