18 mesecev zapora za hekerja, ki je ukradel gole fotografije zvezdnic

36-letni Ryan Collins je bil nedavno na sodišču v Pensilvaniji obsojen na 18-mesečno zaporno kazen, ker je vdiral v spletne račune ameriških zvezdnikov ter se dokopal tudi do njihovih golih fotografij. Tožilstvo sicer ni moglo dokazati, ali je Collins te fotografije nato tudi objavil na spletu.


Heker

V tako imenovani aferi Celebgate so se 31. avgusta 2014 na svetovnem spletu pojavile gole fotografije igralk, kot sta Kate Upton in Jennifer Lawrence ter pevk Avril Lavigne in Rihanne. Collins naj bi vdrl v več kot sto Googlovih in Applovih elektronskih računov, med katerimi so številni pripadali hollywoodskim in drugim ameriškim zvezdnicam. Sodišče ni razkrilo, za katere ženske gre, vendar so mnoge o golih fotografijah, ki so pricurljale v javnost, spregovorile na glas.

Collins je že pred časom priznal, da je skušal vdreti v spletne račune z metodo spletnega ribarjenja (phishing). Kljub vsemu pa tožilstvo ni moglo dokazati, da je heker fotografije res objavil na spletu. Poleg tega naj bi Collins gole fotografije od žrtev pridobil s prevaro.

VEČ VSEBIN: