11 vprašanj, ki vam lahko spremenijo življenje

Vsakdo se v življenju kdaj znajde na precepu. Včasih brez pravega razloga izgubimo strast do dela, celo življenja. Začnemo se spraševati, zakaj sploh smo na tem svetu in kakšen je smisel našega obstoja. Vse to je morda znak, da moramo v svojem življenju opraviti »inventuro«, marsikaj na novo premisliti in, kjer je treba, narediti drastično spremembo.


Nezadovoljni ne postanemo čez noč. Nezadovoljstvo se kopiči z leti, z majhnimi dejanji in odločitvami. Včasih je rezultat tega, da nismo poslušali svojega srca in sledili svojemu poslanstvu. Včasih poslanstva sploh ne prepoznamo, vendar vemo, da je ravno to tisto nekaj, kar nam manjka v življenju.

Vprašanja

Da bi naredili spremembo v lastnem življenju, nam ni treba prepotovati sveta in iskati samih sebe v kilometre oddaljenih krajih. To nam sicer lahko pomaga, a potovanje, ki se mora zgoditi, da bi odkrili sebe in svoj smisel, je tisto v nas samih. Okno v naš notranji svet nam lahko pomaga odpreti meditacija, zelo pomembna pa je tudi iskrena komunikacija s samim seboj.

Če ste se znašli na razpotju, se ustavili sredi poti ali obtičali nekje na dnu, pa ne znate priplezati tja, kjer ste bili nekoč, si zastavite (in odgovorite) na naslednjih enajst vprašanj, ki vam lahko pomagajo na poti do vaše osebne preobrazbe:


 1. Zakaj se še vedno oklepam tistega, kar ni več dobro zame?
 2. Kaj izpuščam zaradi strahu?
 3. Katere sanje ignoriram, a se vračajo?
 4. Kaj v življenju počnem na silo?
 5. Katerih spretnosti ali talentov ne uporabljam?
 6. Česa se bojim?
 7. Katerih skrbi se lahko osvobodim?
 8. K spremembi česa sem zavezan/-a?
 9. Kaj lahko odstranim iz svojega življenja?
 10. Kaj mi prinaša neizmerno veselje?
 11. Kdaj se počutim kot najboljši jaz?

Vzemite si čas za komunikacijo s samimi seboj. Pomembno je, da ostanete iskreni do sebe glede tega, kdo ste in kaj želite. Prav v tem resnicoljubnem okolju se dogajajo vse težko pričakovane spremembe.

VEČ VSEBIN: