10 uporabnih kuhinjskih trikov s katerimi boste osupnili vsakogar

Bi radi prihranili nekaj časa ter denarja hkrati pa preizkusili nekaj novih ter kreativnih idej? In če vam povemo še to, da je prostor v katerem se to lahko zgodi, kuhinja? V nadaljevanju smo vam pripravili nekaj super uporabnih kuhinjskih trikov s katerimi boste vedno navdušili, hkrati pa boste prihranili dragocen čas ter denar.


Ledene kavne kocke

Ali imate radi kavo vendar vam včasih topel napitek ne prija? Ali sovražite to, da se vam ledena kava vedno preveč razredči z ledom? Naslednjič ko boste kuhali kavo, preostanka le te ne vrzite stran. Namesto tega ga raje vlijte v modelčke za izdelovanje ledenih kock, ter ga zamrznite. Tako boste ustvarili popolne ledene kocke z okusom kave, ki vam naslednje ledene kave ne bodo razredčile marveč jo bodo še bolj obogatile s kavnim okusom.

jagode

Palačinke kadarkoli in kjerkoli

Ste eni izmed tistih, ki imajo sicer radi domače pripravljene palačinke a kljub temu nikoli ne najdete časa, da bi jih pripravili? Temu je zdaj lahko drugače. Naslednjič, ko se le spravite za štedilnik in ponev lahko naredite malo več mase ter jo shranite za naslednjič. Preostalo maso tako lahko shranite v prazno stisljivo stekleničko (najbolje se obnesejo tiste v katerih običajno shranjujemo kečap), le to pa shranite v hladilnik. Tako boste lahko palačinke pripravili kadarkoli, priročen patent stekleničke pa vam bo omogočil, da boste maso lahko enakomerno vlivi v ponev.

Popolne ledene kocke

Ste se že kdaj vprašali zakaj so vaše ledene kocke vedno motne in nikoli popolnoma prozorne? Odgovor se skriva v sobni temperaturi vode, ki povzroča motnost. Naslednjič, ko boste izdelovali ledene kocke torej uporabite rahlo vrelo vodo in vaše kocke bodo popolne!


Oh, te jagode

Vas moti, da morate vedno ročno odstranjevati končke jagod oziroma, da morate vanje ugrizniti ravno prav, da ne ugriznete v zelenje? Ponujamo vam hitre ter preprost način kako jagodo očistiti v eni sami potezi. Vzemite slamico, jo postavite na sredino zelenih listkov ter jo nežno potisnite navzdol. Zelenje boste tako z lahkoto odstranili.

Izkoristite celo banano

Imate radi banane a jih nikoli ne morete pojesti, preden bi te postale preveč zmedene? Naslednjič, ko opazite, da banana počasi pričenja rjaveti jo narežite na majhne koščke ter jo shranite v zamrzovalnik. Tako jo boste lahko uporabljali dalj časa in z njo napolnili smoothije ali poljubne sladice.

Iztisnite čim več soka

Naslednjič, ko se boste lotili stiskanja limon, limet ali drugih agrumov poizkusite naslednjo tehniko. Vzemite sadež ter ga postavite na pult. Nato se nanj naslonite s svojo dlanjo ter ga 10 do 15 sekund z rahlim pritiskom valjajte po pultu. Ko bo nastopilo stiskanje, boste iz sadeža iztisnili več soka kot po navadi.

Ožemanje limone

Ohranite sveža zelišča za kasnejšo uporabo

Ni potrebe, da ostanke svežih zelišč, ki jih niste uporabili pri kuhi zavržete stran. Lahko jih shranite tako, da jih boste uporabili kadarkoli boste želeli. Ostanke zelišč sesekljajte na drobne koščke, te postavite v modelčke za izdelovanje ledenih kock, jih prelijte z olivnim oljem ter jih shranite v zamrzovalnik. Tako boste ohranili svežino zelišč hkrati pa jih boste še obogatili.


Shranjujte svoje omake in prihranite čas

Imate občutek, da ste naredili več omake kot jo dejansko potrebujete? Namesto, da ostanke omake zavržete jih raje shranite za naslednjič. Ostanek omake vlijte v modelčke za izdelavo ledenih kock ter jih postavite v zamrzovalnik. Ko so kocke izdelane jih lahko shranite v posodico ali pa v zamrzovalno vrečko in jih uporabite naslednjič.

Bučkini rezanci

Ste že kdaj pomislili, da bi namesto navadnih rezancev izdelali bučkine? Poizkusite, saj predstavljajo zdrav in zabaven kuhinjski preobrat. Preprosto olupite bučko ter jo nato narežite s spiralnim rezalnikom. Po obliki bodo rezine podobne rezancem, hkrati pa bodo veliko bolj zdrave!

So jajca še sveža?

Predstavljamo vam način kako se izogniti nenehni dilemi ali so jajca v hladilniku še sveža ali ne. Rešitev? Jajce postavite ga v kozarec z vodo. Če se potopi na dno je sveže, če se malo dvigne je sicer še vedno dobro a ni sveže, če pa popolnoma plava na površini pa ni več užitno.

VEČ VSEBIN: